Interview met DJ en Webmaster Tommy

  1. Hoe lang zit je al in de radiowereld?

Ik ben al vanaf mijn 15e met internet radio bezig. Dus inmiddels is dat al 20 jaar nu. Overigens ben ik natuurlijk begonnen met niks, dus zelfs muziek had ik in begin amper.

 

  1. Wat doe je graag naast het leven als DJ?

Ik ben samen met Peter (DJ Magicstar) graag bezig de website van MPR. Samen hebben we al heel wat leuke dingen gerealiseerd, en er zullen er nog heel erg veel bij gaan komen. Verder heb ik een enorme passie voor lekker eten en sta ik, vooral in het weekend als ik er tijd voor heb, graag in de keuken met eten te werken.

 

  1. Wat trekt de radiowereld aan?

Als enorme muziekliefhebber deel je die passie graag met mede dj’s en luisteraars. Als radio dj heb je gewoon een van de mooiste beroepen die er zijn. Je bent zowel met je passie voor muziek bezig, en meteen voorzie je de luisteraars van hun favoriete muziek. Win win situatie dus.

 

  1. Hoeveel tijd spandeer je in het station?

Dat varieert helaas nogal eens. Laat ik het zo zeggen, ik spendeer er minder tijd aan dan ik zou willen. Vooral voor de schermen ben ik helaas veel te weinig zichtbaar en daar wil ik als voornemen voor 2018 wel wat mee doen. Achter de schermen werk ik voornamelijk aan projecten die pas echt zichtbaar zijn als het klaar is. Maar ik wil zeker vanaf het nieuwe jaar wel meer tijd in MPR gaan steken.

  1. Hoe bereid je, je voor op een uitzending?

Heel eerlijk? Helemaal niet. Ik ben echt een radio dj die van spontaan houdt. Ik heb zelf een hele brede muziek smaak en daarmee dus wel de nodige kennis, maar ik heb geen standaard playlist klaar voor als ik geen verzoekjes heb of zo. En dat brengt ook wel eens benauwde situaties naar voor dat ik echt in eens besef dat ik geen volgende track klaar heb staan. En dan is het dus weer improviseren door de wat tijd vol te lullen en tegelijkertijd een leuk nummer in de player te zetten. Kortom, als ik in de uitzending ben dan kan het best een chaos zijn haha.

  1. Wat is je favoriete muziek?

Haha euhm….. Ik hou van metal tot hardstyle. Dus ik heb heel veel favorieten. Maar om toch een beetje antwoord te geven dan dit:

Als favoriete artiest heb ik zonder twijfel Duran Duran, wereld band met geweldige muziek

Mijn favoriete track is We Wish You A Merry Christmas van Enya. Beetje raar nummer zullen sommige nu ongetwijfeld denken, maar ja ook in de zomer luister ik dat nummer met net zo veel plezier als met kerst. Noem dat nummer dan maar mijn guilty pleasure of zo 😉

 

  1. Zou je profesionele radio willen maken?

 

Daar kan ik heel simpel in zijn: nee. Natuurlijk wil ik best wel een dagje naast de radio pioneers, als Gerard Ekdom, Gijs Staverman en noem ze maar op, willen zitten, maar er mijn brood mee verdienen wil ik er niet mee. Ik ben altijd bang dat als ik van mijn hobby mijn werk ga maken, ik het plezier er in verlies en ik minder plezier krijg in mijn werk (lees commerciële radio legt nogal eens veel beperking op de keuze vrijheid van de muziek die de dj wil draaien) en dan dus mijn hobby ook verlies. Als ik mijn geld kan verdienen als dj in dezelfde sfeer als bij MPR, dus zonder beperking en volledige keuze vrijheid, dan wil ik dat zeker, maar helaas is het bij betaalde radio vaak niet zo, en dan blijf ik liever hobby dj.

 

Share this post

No comments

Add yours