Dj Ronscore

Wat is een radiostation zonder muziek? Wat is een radiostation zonder DJ’s?

Een radiostation zonder DJ’s is geen radiostation. Zij zijn 1 van de belangrijkste binnen de muziek. Zij hebben een passie voor muziek en delen dit met jou.

De DJ welke al vanaf het begin zichzelf stort op de muziek en op Music Power Radio is DJRonscore! Zijn passie hoor je in de muziek en het presenteren van zijn show! Uit de uren die hij draait voel je zijn passie en zijn plezier en dat maakt DjRonscore 1 van de beste DJ’s op Music Power Radio!

14194422_1729565250640047_1216630948_n

En aangezien wij natuurlijk als luisteraars alles willen weten heb ik hem een paar vragen gesteld!

Waar komt de naam DjRonScore vandaan?

De naam Ronscore is ooit een keer verzonnen in me tienertijd jaar of 16/17 was ik en is afgeleid van het hardcore. Ik draaide toen veel hardcore in me studio. Ik woonde toen nog bij me moeder en doordat ik dus die muziek draaide is hardcore – Ronscore geworden.

Waar komt je passie voor muziek vandaan?

Mijn passie voor muziek: ik weet niet waar dat vandaan komt….Weet wel dat ik als klein kind al veel bezig was met het opnemen van muziek op de toen nog gebruikte cassettedecks. Het werd al helemaal compleet toen ik een hifiset kreeg waar wel 2 bandjes in konden zodat ik de opgenomen bandjes met elkaar kon mixen met de play/stop knoppen haha.

Ook ging ik op me 12de al naar hardcore feesten in de jeugdsoos bij ons in het dorp. Die een keer per maand werd gegeven. Van daaruit bleef ik groeien, van cassettedecks naar hifi cd-spelers, naar me eerste mengpaneeltje waaruit eindelijk de eerste paar discolampen gekocht werden en rond me 18de een drive-inshow heb opgezet waarmee ik geregeld op feesten en partyen stond. Plus twee keer per maand aantal jaren gedraaid in Cultureel centrum waar discofeesten werden gegeven.

Natuurlijk pakte ik zelf ook geregeld party’s om zelf even heerlijk uit te stomen en meestal werd dat wel een hardcorefeest.

Wat voor muziek draai je het liefst en waarom?

Mijn muziekkeus is erg breed, het is maar net in wat voor stemming ik ben, de grote leidraad is wel hardcore/(dirty)house.  Maar kan ook een heel gezellig mix draaien van de jaren 80’s/90’s tot aan apresski-muziek. En verder veel muziek waarbij ik veel plezier aan beleef.

14101950_1726561807607058_1827447947_n

Welk nummer draai je zelf het liefst en waarom?

Ik heb geen speciaal nummer die ik het liefst draai ook, dat is weer geheel afhankelijk van mijn stemming!

Wie is je inspiratie en waarom?

Mijn inspiratiebron…. Ja dan moet ik echt even denken, zo wie zo op radiogebied zijn dat Gerard Ekdom en Giel Beelen ik vind die 2 echt een geweldige programma hebben en ze doen het ook goed. Zou graag in hun schoenen willen staan op radiogebied! Heb wel is eens 2 uurtjes met Giel Beelen gestaan in een discotheek in een dorp. DAt is toch wel een mooie herinnering. Daar moesten we allebei draaien en hij was zijn koptelefoon vergeten. Ik heb toen de mijne uitgeleend aan hem zodat hij toch nog kon draaien. We hebben daar samen een dolle boel neergezet.

Op draai en mix gebied was het eerst altijd DJ BuzzFuzz en Drokz dat zijn hardcore dj’s en nu heb ik niet echt een favoriet ook dat ligt weer heel breed!

Maak je zelf ook mixen? En hoe ontstaat zo’n mix dan?

Ik zelf maak geen mixen of produceren heet dat dan eigenlijk, wel ooit is een keer aan begonnen maar aangezien ik weinig geduld heb is het er nooit van gekomen.

Wat ik wel doe is remixen. Dat is eigenlijk een bestaand nummer verbouwen tot heel iets anders! Ik mix dus niet alleen nummers in elkaar maar verbouw ze real live met ableton.

Om even een voorbeeld te noemen: Ik draai een nummer waarbij ik een stukje muziek opneem tijdens het draaien ervan en knip dat in stukjes waardoor ik dat weer door elkaar heen kan mixen met een ander nummer zodat je een heel eigen creatie krijg.

Hoe lang draai je al bij Music Power Radio?

Ik draai vanaf 1 oktober 2014  bij MPR dat is dus vanaf het begin van het bestaan van MPR ben toen meegekomen van een ander radiostation.

Waarom Music Power Radio?

Ja waarom niet haha….nee maar zonder gein. MPR is een station die staat voor de dj’s en de luisteraars!

Een gezellig station waarbij veel activiteit is op de radio, chat, facebook en meer, dat een stapje hoger wil liggen dan de meeste ander hobby radiostation waarbij het toch weer wat professioneler is.

14159876_1729565260640046_711820110_n

Wat kunnen de nieuwe toekomstige luisteraars van jou verwachten bij Music Power Radio?

Ik ben nu bezig met een totaal nieuw programma waarmee ik in 2017 mee wil gaan beginnen.

Voor nu kunnen ze lekker twee keer per week luisteren naar mijn programma Gaat “All te way” waarbij ik random door me muzieklijst heen scroll en alles waarvan ik denk dat, dat gehoord moet worden door de luisteraars draai. Ik kies dan ook voor diverse genre muziek en ga alle kanten op! Het mooiste aan dit programma is dat ik niks geen voorbereiding doe qua muzieksoort wat ik wil ga draaien, ik verzin dat te plekken en soms komt er dan een moment dat ik vlak voor einde van een plaat pas een ander nummer inlaad. Soms blijft spannend of ik op tijd ben maar 99 van de 100 gaan goed en ik denk dat dat ook wel mijn kracht is om de luisteraar een gezellig avondje te geven tijdens me uitzending.

Dus lieve luisteraars, houdt Dj Ronscore in de gaten,  nog vele veranderingen binnen mijn uitzendingen met meer items/nieuws weetjes en nog veel meer!

Wanneer draai je op MPR en wat draai je die dag/avond?

Ik draai elke maandag en dinsdag een Gaat “All the way” programma een programma waarbij de muziekkeus heel breed en random is.

Vrijdags ben ik te beluisteren met mijn “Live in the mix” programma waarbij ik 2 uur lang live een mix draai die varieert van house tot aan hardcore en weer terug wat gebaseerd is om iedereen die ervan houdt die dan heerlijk in kunnen komen met deze heerlijke mix terwijl ze zich voorbereiden op een heerlijk stapavondje.

Eigenlijk een heerlijkebegin voor op de vrijdagavond.

Wat zou je tegen de lezers en je luisteraars willen zeggen?

Als aller eerste wil ik iedereen bedanken voor het luisteren naar mijn uitzendingen daar word ik vrolijk van en geeft me energie om hiermee door te gaan.

Voor de rest blijf zeker lekker luisteren en bezoek me ook eens op de chat voor nog meer gezelligheid!

Kom gezellig live luisteren, chatten en als je toch op chat ben kijk dan live mee in me studio elke Maandag, Dinsdag en Vrijdag op MPR.  En neem ook een een kijkje  op mijn website www.djronscore.123website.nl

14087370_1726561870940385_590711968_o

Ik, Jessica wil Ronscore onwijs bedanken voor dit leuke interview. En Wij hopen jou natuurlijk snel te vinden op http://www.musicpowerradio.nl 

Share this post

No comments

Add yours